12 Eylül 2007 Çarşamba

Lisedeki En İyi Geyik Fırsatı: Deneme Sınavları

eveett şimdi de biraz daha yakın geçmişe dönelim. Yıl 2000, Lise sondayız, öss telaşı ile ortalıkta geziniyoruz. Fen Lisesi olduğumuz için hocalar il çapındaki Türkiye çapındaki denemelerden hep iyi sonuçlar almamız gerektiğini söyleyip kasarlardı bizi . Öğrenci milleti hele hele Fen Lisesi tayfası illa bir taraftan muziplik yapacak yoksa rahat edermi hiç ((:Cevap kağıdına farklı isim kodlamalar, cevap kağıdındaki kutucukları doldurarak tavşan v.b. figürler yapmaya çalışmak gibi klasik olaylardan başka farklı ve yeni fikirler çıkarırdık her sınavda ((:
Bir gün M.E.B. in saçma sapan denemelerinden birindeydik yine. Yanımda Saygın diye bir arkadaş vardı. Sınavın ortasında dedik ki bi geyik yapmak lazım ama ne olsun??? aklımıza süper bir fikir geldi. Saygın ismini "üfürükten teyyare" olarak kodladı, ben "Selam söyle o yare", önümüzde oturan Yasin ve Ali de "Yarin başı ağrımış","Bulacağız bir çare" diye kodladılar. Tek sorun vardı bunları alt alta getirmemiz lazımdı. Hemen aklıma çözüm yolu geldi. Sonuçta liste bilgisayardan otomatik sıralanıyordu ve bizde isimlerin başına nokta koyarsak noktayı "A,B,C..." gibi karakter sayacak ve alt alta sıralayacaktı ve son mısranın başına noktadan sonra "Z " koyduğumuzda ise satırlar tam istediğimiz gibi sıralanacak ve işlem tamam olacaktı. Sınav bitti haftalar sonra sonuçlar geldi. Gelen listenin sonunda bizim isimlerimiz yer alıyordu:

İsim___________________ Doğru ____ Yanlış_____ Net....
.ÜFÜRÜKTEN TEYYARE
.SELAM SÖYLE O YARE
.YARİN BAŞI AĞRIMIŞ
.ZBULACAĞIZ BİR ÇARE

son sayfada olduğumuzdan hocalar hiç bakmamış dağıtmıştı tüm okula listelerin örnekleri, panolara felan da asılmıştı. Sonradan müdür yrd. "Bu terbiyesizlerin kim olduklarını biliyoruz, gerekli işlemler yapılacak haklarında" demiş olsada biz yapacağımızı yapmış çoktan deneme sınavındaki taklit isim furyasında yeni bir çığır açmıştık ((:

10 yorum:

  1. sınav esnasında bunu düşünüp yapmış olmanızı kınıyorum :P hehe ya sınavda gözetmen falan yokmuydu bu kadar senaryoyu nasıl yaptınız merak ettim şimdi :D

    YanıtlaSil
  2. gözetmen?? yav vardı hatta böyle çocuklar önemsiyin edin düzgünce yapın deyip duruyordu ((: ama şöyle diyeyim cidden acayip derecede itinalı çalıştık özenle hazırlanmış bir çalışmaydı ((: ayrıca kopya maceralarımızı anlatmaya başladığımda emin ol daha da netleşecek kafanda nasıl bu senaryoyu yaptığımız ((:

    YanıtlaSil
  3. bu zekayı başka yerlerde kullansaymışsınız:Dneyse:Dbelkide böylesi hayırlı olmuş:Dama süper:D

    YanıtlaSil
  4. Sitenizi iade-i ziyarete geldim. Ben yalnışlıkla header konusunda yaptığınız yorumu sildim. Kusuruma bakmayın. Oğlumla beraber bakıyorduk ve bir şekilde yorumunuzu sildim. Acaba rica etsem tekrar yorum bırakabilirmisiniz? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. süpersiniz yaw... siz harbiden matrakmışsınız. ha bi de bu müdürler falan genelde sadece konuşurlar. henüz bi şey yaptılarını görmedim :)

    YanıtlaSil
  6. ya hakikaten "şeker" dedğin gibi onlarda laf var dı icraat yoktu. hatta olan laflarda mükkemmel ötesiydi...bi'de onlarada hak vermek lazım. orda ne diyecek ki "Böyle bir şey yapmış aranızdan birileri aferin zekice takdir ettik" diyecek halleri yok yaa ((:
    ayrıca olurmu hiç yamur başka yerlerde kullanılırmı böyle güzel alanlar dururken ((: biz böyleydikte hocalar bizden psikopattı bir sınav oturma planı yapılmıştı bir dönem aklınız hayaliniz durur yakında burda o sistemide açıklayacağım bekleyin :P :P

    YanıtlaSil
  7. biz hiç uğraşmıyoduk öyle şeylerle... desen yapıp çıkıyoduk, bu konuda kendini aşmış arkadaşlar vardı ama (:
    fakat bu desen çalışmalarımız müdürün " siz nası anadolu öğretmen lisesi öğrencisisiniz bir daha böle bi şey yaparsanız 3 saat tutarım sizi" uyarısından sonra aksamıştı... sınıfça organize çalışıp 45dk da sınavı bitirip çıkmıştık yine de (:
    ama sizinki gerçekten çıldırtan bi durum olmuş başka tekerleme denemeleriniz var mı (:

    YanıtlaSil
  8. ciyuuuuuuuwwwww başka çalışmalarımız vardı ama tekerleme tek sefer oldu. Zira son döenmlerdeydi bu sanatsal, edebi çalışmamız :P ama sınavlarda kopya olayları, sınav kağıdında maç anlatımları, hocanın başı arıo die koşup ilaç bulup getirip 10 puanlık sorudan 12,5 aldığımız durumlar felan vardı...Takipte kal zira o dönemlerden malzeme bolca mevcut elimde (((:

    YanıtlaSil