27 Eylül 2007 Perşembe

Yakınsak Ve Iraksak Diziler:)

Ne bu şimdi demeyin..bu lise son matematikte bir konu:) o kadar çocukluğuma gitmiyeceğim:) lisedeyiz son senemiz 3 +1  hazırlık sınıfıyla 4 yıl okumuşuz artık okulumuzun son senesi..lise  birden beri her yıl dersimize giren matematik öğretmenimiz selda hoca yine dersimizde..bir önceki dersten kalan soruları çözdü sonrada evet şimdiki konumuz "yakınsak ve ıraksak diziler" dedi:) hepimizn ne niye bu nedemek filan olduk..neyse başladı anlatmaya ama sürekli yakınsak ve ıraksak dizler deyip durunca sınıfımızın muzuru Güneş tutamadı kendini:) ne bu ya "yoğurdu sarımsaklasaktamı saklasak sarımsaklamadanmı saklasak"gibi bişi bu dedi tabi adını bile zor söylediğimiz konuya bu yorum gelince bastık kahkahayı hepimiz:):) sadece 26 kişi biz mutluyduk bu durumdan hocamızsa susun diye bağırıyordu:) nitekim sustuğumuzda kitaplarını kapadı hocamız ve bundan sonra ders anlatmıyorum her hafta konuya hazırlanıp gelin sene sonuna kadar siz anlatacaksınız dedi:):):):) haydaaa kaldık hepimiz çünkü biz sınıf olarak 6-7 kişi haricinde matematikten kötüler sıralamasında 1 numaraydık:) neyse siniri geçer nasılsa dedik o gün işittiğimiz azarla kalırız nasılsa deyip çalışmadık tabiki..ama noldu hocamız kararlıydı her ders çalışmadık diye 2 katı azar işitiyoduk... nitekim o yılıda öle bitirdik sonuçmu kaldım tabikide matematikten ama ortalamam saolsun:) ah güneş ahhh nerelerdesin şimdi kimbilir:)

4 yorum:

  1. başlığını görünce aynen öyle dedim Aslı, ne bu şimdi deyiverdim :))
    şimdi matematikten dönem ödevi almış olan birçok arkadaş gelir geçer bizim blogtan :D senin yazıyı okuyunca ne düşünürler acaba? :)
    okul yılları ya işte özellikle lise yılları unutulmaz.

    YanıtlaSil
  2. Aslıcım lise1 de ikinci dönemde matematik hocasını okuldan kovdurmuştum :) Çünkü adam kitabı tahtaya yazdırıyor ordanda deftere gecırtıyordu :) Bende şikayet ettim.. Birde ustelık hakaret edıyordu adi adam... İlk defa hayatımda bır zayıfım gelmişti hemde kocaman bir 0 :))

    YanıtlaSil
  3. hey gidi hey.. Ben de Ahmet Şimşekdeyken rahmetli Nihat Koray'la aynı sınıftaydık ona uyup tüm sınıf 6 kattan terasa sıra atmıştık. Tüm sınıf disipline gitmişti sadece bu olsa yine iyi benim bizzat yaptığım müdür muavini Ziya hocayı tehdit etmekti :) Sandra diye literature dersi hocamızla bunları labaratuvarda bastım ve mezun olana kadar canım istedikçe izin kağıdı alırdım. Yaa Allahım bana benim gibi yaramaz bir bebiş verme ne olur :) Şeker Facebookda ara Güneş vardır belki.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten bu doğru lise yılları unutulmaz gri bir bulut gibi yine de insan özler yağmurun yağmasını...

    YanıtlaSil