14 Ocak 2008 Pazartesi

Biz Çocukken..


Bugün aniden onları ne kadar özlediğimi farkettim.Bizler çocukken çok şanslıydık,şimdilerde uzaylı ateş saçan su fışkırtan çizgi filmler moda.O dönemde insani duyguları,paylaşımı,yalan söylemenin kötü birşey olduğunu anlatan çizgi filmler vardı.



Kih kih kih diye gülen köpek değerli,'ama bu haksızlık öyle değilmiii?' diyen bir civcivimiz,akıllı bıdık'ımız vardı.Çocuk olmak çok güzeldi o günlerde.Şimdi ki gibi envai çeşit çizgi film kanalları yoktu ama Cumartesi'den Cumartesiyemiz vardı bizimde.Ve onu tüm hafta beklemek belkide çocukluğumuzun ilk yıllarında sabrı öğreten şeydi :) Ben en sevdiklerimden birkaçını derledim sizin için.


TRT'de yayınlanan Vücudumuz adlı bir çizgi film vardı ki favorim oydu,asla kaçırmazdım.Her bölümde yaralanan birileri olur,alyuvarlar akyuvarlar mikroplarla savaşır yarayı onarmaya çabalardı.Alvin-Simon-Teodor canlaırm beniim onlar birer rock yıldızıydı,babaları Dave ile yaşarlar,çeşitli planlar kurarlardı.




Beverly Hills;kokoş kızların gözde çizgi filmiydi o dönemler,ben en çok kuaför faslını severdim,paravanların arkasına paçoz girer birer barbie bebek gibi güzel çıkarlardı.Çok zengin ve kokoşlardı :) Ve Candy..Burda beni cezbeden şey ne Candy,ne beslediği porsuk Green ne de kötü kız İlayza.Ben bu çizgi filmi sadece yakışıklı,ukala (ki o zamanlar hem yakışıklı hem ukala azdı :P ) Terry için izlerdim.O yakalarını kaldırmış,saçları gözlerine düşen adama o zamanlar aşıktım.O benim ilk aşkımdır ;)

Ben deli gibi sevdiğim çizgi filmleri sitelerde ararken öyle bir siteye rastladım ki mest oldum.Sizlerde sevdiğiniz çizgi kahramanları buradan bulabilir,çok eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

İşte böyle arkadaşlar,ben öyle bir daldım ki çizgi filmlere,iş güç hak getire :) Çocukluk anılarımı hatırlamak ruhuma huzur verdi,paylaşayım istedim.Umarım sizlerin yüzlerinde de minik tebessümler oluşturabilmişimdir ;)

6 yorum:

  1. Blog with layout beautiful e text.

    Congratulations,
    Ricardo Sergio
    Faça the Difference! http://facaadiferenca.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. sevgili duygu bocegi.
    bana mail atsana tanisalim.
    ben sebnem ablan:)
    gulteinen enkelini.
    golden angel.
    altin melek.
    gulteinenenkelini@hotmail.co.uk

    YanıtlaSil
  3. merhaba, evet tebessüm oluştu yazıyı okuduktan sonra. Yazdıklarınız benim de çocukluğumun kareleri. Candy sever olmam dışında Beverly Hills'i de severek izlerdim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. terrye ben de aşıktım cidden ondan sonra artur out oImuştu gözümde.. bi de bunIarın iki kardeşi wardı.. arturun yani birinin adı archi idi diğeri de şota dersem yok artık saçmaIama dem derim =) ama birinn adı archi idi.. =))

    YanıtlaSil
  5. bugün birden aklıma bu vücudumuz çizgi filmi geldi, google'a danışayım dedim sizin blogunuzu tarif etti:) ve ben yazının yazıldığı vakitten epey sonra da olsa yazıda bahsi geçen tüm çizgi filmeri çok özlediğimi farkettim:))

    YanıtlaSil
  6. Neredeyse 6 yıl geçmiş az önce ben de vücudumuz adlı çizgi filmi Google dan arattım ve bu sayfayı buldum ☺️

    YanıtlaSil