26 Şubat 2008 Salı

İnşaat fıçıları ve varilleri

Ben çocukken bizim havuzumuz yoktu, şimdi havuza giren çocukları görünce çocukluğuma dönmemin nedeni ise inşaatlarda kullanılan su varilleridir. Neden çocukken havuzun yoktu da havuza şimdi giren çocukları görünce çocukluğunu hatırlıyorsun dediğinizi duyar gibiyim, evet ilk bakışta buna şaşırdığınızı anlayabiliyorum ama yazımın ilerleyen cümlelerinde neden olduğunu anlatmaya çalışacağım.

Efenim ben İstanbul Haseki hastanesinde 1980 ihtilal yılında dünyaya merhaba demişim, o zamanlar İstanbul dediğimiz zaman Topkapı surlarının içi anlaşılırmış ve geri kalan yerler köymüş. Yapılanma yeni yeni, göç daha yeni yeni başlıyormuş İstanbul'a.
İşte o dönemle denk gelen çocukluğumda bizimkiler de o surların dışında bir yere apartman yapmak istemişler ve sur dışı bir yerde şu anda Esenler ilçesi olan yerde çocukluğumu geçirmişim. İnşaatlar çok tabi o günler dediğim gibi yapılanma hat safffada kafasına göre herkez ev yapıyor o derece (:
İşte o inşaatların fıçıları ve varilleri vardı, içinde inşaat amalelerinin harç için kullandığı su olurdu.
Bizim havuzumuz yoktu, inşaat fıçılarımız vardı.



1 yorum:

  1. yanlarında kum yığınları, kum yığınından varile atladığımı bilirim :) sonra güneş altında kuruma çabaları fln. bazen ölmeden büyümeyi başarmışız ya helal olsun diyorum :D

    YanıtlaSil