15 Ağustos 2007 Çarşamba

Ben Çocukken Kavut Diye Bişi Vardı :)

Hatırlıyorumda acayip küçük bir çocukken kavut diye leblebi tozuyla şeker karışımı bişi vardı bakkallarda satılan hani böle rulo şeklinde acayip ambalajlı bişeydi...ben onu evde yapmayı denerdim..babamında kuruyemişçi olması sebebiyle sabahtan başlayıp bir kese kağıdı leblebiyi toz haline getirir içine bi dolu şeker katardım...ve emek emek yaptığım kavut anında tüketirdi evdekiler nasıl sinir olurdum..hatta bazen kalmadığına şahit olup gidip yine paramla almak zorunda kalırdım..boğazıma kaçıp boğulma tehlikelerimden hiç bahsetmiyorum bile :) ama günümüzde bulamıyoruz bunu tadı haya damağımda :)

4 yorum:

  1. leblebi tozu hastasıydım bende o zamanlar :) bu kavut detayını unutmuşum ama hatırlamış oldum.

    YanıtlaSil
  2. Hatırlamak mı ben adını bilmiyordum bile ama tadı hala damağımda desem abartı olmaz sanırım bayılırdım ben leblebi tozuna. :)) Ama itiraf etmeliyim ki yemeği öğrenmem uzun sürdü ya damağıma yapışırdı tozlar ya da öksürük krizne girerdim. Hey gidi günler hey ben yemeği öğrendim ama yiyemiyorum işte....

    YanıtlaSil
  3. hahaha ya onun adını nerden hatırladın :D baya kuvvetlıymıs hafızan tebrık ettım :D

    YanıtlaSil
  4. Adını bilmiyordum ama bayramlarımızın en güzel armağanıydı bize... Köye gidilir bayram harçlığı toplanır ve hemen bakkala leblebi tozu almaya gidilir ve yenirdi... Bir çoğunuzun aksine ben hep düzgün yiyenlerdendim... Herkes öksürük krizine girerken ben 3-4 taneyi belkide daha fazla arka arkaya götürürdüm :))

    YanıtlaSil